Resalta je potpisala novi projekt u Češkoj Republici sa vodenim parkom Aquapalace Praha

Resalta je započela novi projekt kogeneraciskog (CHP) postrojenja u Češkoj Republici za vodeni park Aquapalace Praha. Ovaj je jedinstveni vodeni planet svojom površinom od 9.150 m2 najveći vodeni park u Srednjoj Europi. Potaknuta sviješću o važnosti održivog razvoja, odgovornosti prema okolišu te zbog visoke potrošnje energije tijekom cijele godine, ova tvrtka je zatražila usluge Resalte s ciljem poboljšanja učinkovitosti energetskog sustava.

Projektom je planirana zamjena dvije stare i nedjelotvorne CHP jedinice, svaka snage 400 kWe, dvjema sasvim novim jedinicama snage 500 kWe. Projekt uključuje i potrebnu renovaciju kotlovnice kao i instaliranje akumulacijskog spremnika kapaciteta 100 m3. CHP sustav proizvodit će godišnje više od 8 GW topline i 6 GW električne energije. Ovaj projekt će korisniku osigurati znatnu uštedu i veću autonomiju, ali će i smanjiti ukupan negativan utjecaj njegovog poslovanja na okoliš.

Sustavi kombinirane topline i energije (CHP) optimalna su rješenja za tvrtke s visokom potrošnjom energije i topline koje ujedno i generiraju, stoga su jedni od najučinkovitijih energetskih sustava na tržištu. CHP projekti su dakle vrlo efikasna metoda poboljšanja učinkovitosti energije koja odmah daje rezultate u vidu uštede energije i finacijske uštede, dok istovremeno utječe na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

Aquapalace predstavlja treći ostvareni tvrtke Resalta u Češkoj Republici nakon projekta renovacije energetskog sustava tvrtke Mora Moravia, proizvođača kućanskih aparata sa sjedištem u gradu Olomouc. Osim što svojim industrijskim i ugostiteljsko-turističkim korisnicima isporučuje kogeneracijska postrojenja, Resalta razvija i velike elektrane kombinirane topline i energije, kao što je elektrana na biomasu od 5MW u Slatini, Hrvatska. Navedena elektrana proizvodi dovoljno električne energije za zadovoljavanje godišnjih potreba 500 kućanstava te 96 GWh termalne energije.

Resalta, vodeći samostalni pružatelj energetskih usluga u Jugoistočnoj Europi, plasirao se prvi put na česko tržiste 2019. godine. Prema poslovnim modelima ESCO-a, Resalta pruža svojim poslovnim partnerima rješenja za energetsku učinkovitost po sistemu ključ u ruke, počevši od obračuna energije preko izvedbenog proketa, provedbe i financiranja do rada i održavanja postrojenja kroz cijelo vrijeme trajanja ugovora. Resalta također u potpunosti financira energetske projekate svojih partnera koji ulaganje vraćaju iz ostvare financijske uštede.

Resalta je realizirala preko 200 projekata za više od 130 poslovnih partnera. Dinamična, brzorastuća tvrtka Resalta surađuje s javnim i privatnim klijentima na financiranju, dizajniranju i provedbi projekata s ciljem smanjenja potrošnje energije i emisije CO2 te promicanja održivog razvoja uz istodobnu uštedu troškova. Osim što djeluje u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, Resalta se proširila i na tržište Češke Republike, Italije i Poljske, nudeći isti visoki standard kvalitete svojih usluga po cijeloj Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Uz energetske usluge, Resalta također razvija elektrane na obnovljive izvore energije iz područja solarne fotonaponske energije i biomase.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti tvrke Resalta.

Uvjeti.

Pretplatom na naš newsletter pristajete primati e-mail poruke od Resalta d.o.o. Cilj našeg newslettera je informiranje posjetitelja Internet stranice, partnera, klijenata i opće javnosti o radu Resalte, njihovim novim projektima, razvoju događaja, predstojećim događajima te vijestima o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost slanja newslettera bit će najviše mjesečna, uz moguće iznimke za neplanirane ali važne vijesti. Zadržavamo isključivo pravo da izmijenimo ili prekinemo newsletter, u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Smatramo vašu privatnost ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti s newslettera u bilo kojem trenutku.