Što radimo

Mi rješavamo probleme za naše klijente. Maksimiziranjem energetske efikasnosti, možemo smanjiti troškove proizvodnje, smanjiti emisije CO2, poboljšati udobnost za zaposlene i posjetitelje, a što je najvažnije pomoći vam da uštedite novac. Razvijamo projekte energetske efikasnosti zasnovane na detaljnoj analizi vaše potrošnje i potreba, a onda naš tim inženjera realizira projekte u kratkom roku i s minimalnim promjenama vašeg poslovanja. Mi održavamo i upravljamo opremom instaliranom tokom trajanja ugovora koji potpisujete s nama.

Mi donosimo konkretne rezultate bez ulaganja s vaše strane, jer uz sve inženjerske radove koje izvodimo i samog koncipiranja projekta, mi osiguravamo i financiranje. Investicija nam se vraća od djela uštede koju vi ostvarite zahvaljujući poboljšanoj energetskoj efikasnosti i smanjivanju troškova.

Resalta također razvija projekte obnovljive energije velikih razmjera. Naš cilj je da potaknemo korištenje energije iz obnovljivih izvora u svakoj zemlji u kojoj poslujemo. U kombinaciji s našim trudom da povećamo energetsku efikasnost za tvrtke i javne institucije, mi se borimo za očuvanje životne sredine za buduće generacije.

Možete saznati više o raznovrsnosti usluga koje nudimo i kako vam pomažemo u postizanju vaših energetskih ciljeva ispod.
 

Smanjujemo vaše troškove energije
Smanjujemo vaše troškove energije
Financiramo vaš projekt energetske efikasnosti
Financiramo vaš projekt energetske efikasnosti
Smanjujemo emisije CO2
Smanjujemo emisije CO2
Razvijamo vaš projekt obnovljive energije
Razvijamo vaš projekt obnovljive energije

Razvijamo vaš projekt obnovljive energije

Potpuno posvećeni očuvanju životne sredine za buduće generacije i poticanju ekološkog razvoja, razvijamo projekte obnovljive energije velikih razmjera u raznim područjima: kogeneracija toplinske i električne energije, bioplinska postrojenja, postrojenja na deponijski plin, korištenje geotermalne energije, upotreba toplinskih crpki i još mnogo toga. 

Koristimo svoju veliku stručnost nalazeći optimalne projekte koje treba razviti i implementirati na svakoj lokaciji kako bi se iskoristili prirodni resursi na energetski najefikasniji i najodrživiji način. 

Uz razvijanje projekata, mi ih financiramo, implementiramo, izgrađujemo, i kada su projekti završeni, vodimo računa o radu i održavanju
 

Renewable energy

 

Smanjujemo vaše troškove energije

Naš cilj je identificirati, financirati i primijeniti odgovarajuća rješenja koja će našim klijentima omogućiti minimizaciju troškova energije, optimizaciju svojih proizvodnih procesa gdje je to moguće i postizanje najviše moguće uštede. Resalta može smanjiti troškove energije grijanja, hlađenja, električne energije , rasvjete, proizvodnje pare, komprimiranog  zraka i još mnogo toga.

reduce energy costs

Financiramo vaš projekt energetske efikasnosti

Svaki klijent kojem se obraćamo je zainteresiran postati energetski efikasniji i održiviji, ali mnogima nedostaju resursi koji su potrebni za ulaganje u zahtjevne projekte. Mi financiramo projekte svojih klijenata, bilo iz javnog ili privatnog sektora, koji nam zatim otplaćuju uštedom koju ostvare. Od prvog dana kada projekt postaje djelotvoran, naši klijenti dobiju određeni postotak uštede, bez ikakvog ulaganja iz vlastitog budžeta. Kada istekne ugovor s Resaltom, oni mogu uživati u punom iznosu uštede koju generira projekt.

Financing

Smanjujemo emisije CO2

Većina naših rješenja ovisi o obnovljivim izvorima energije. Prelazak s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije jedan je od najbržih načina postizanja uštede i poboljšanja efikasnosti, pa čak i postizanje ekoloških ciljeva. Čak i u slučajevima kada je prelazak već dijelom učinjen, nova napredovanja u tehnologiji znače dostupnost boljih i efikasnijih rješenja. Smanjene emisije CO2 imaju pozitivan utjecaj na životnu sredinu i na kvalitetu života zajednice u kojoj se nalazite. 

reduce co2 emissions

ESCO model

Otkrijte više o mogućnostima financiranja za privredne klijente.

JPP model

Otkrijte više o mogućnostima financiranja za javni sektor.

Želite li vidjeti još?

Preuzmite naše studije projekata.

Uvjeti.

Pretplatom na naš newsletter pristajete primati e-mail poruke od Resalta d.o.o. Cilj našeg newslettera je informiranje posjetitelja Internet stranice, partnera, klijenata i opće javnosti o radu Resalte, njihovim novim projektima, razvoju događaja, predstojećim događajima te vijestima o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost slanja newslettera bit će najviše mjesečna, uz moguće iznimke za neplanirane ali važne vijesti. Zadržavamo isključivo pravo da izmijenimo ili prekinemo newsletter, u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Smatramo vašu privatnost ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti s newslettera u bilo kojem trenutku.