Izgradnja jedne od najvećih solarnih elektrana u Savinjskoj dolini

KLS Ljubno d.o.o., svjetski poznati proizvođač zupčanika i prstenova za automobilsku industriju, i Resalta potpisali su jedan od najvećih projekata krovnih solarnih elektrana u Sloveniji!

KLS Ljubno je vodeća tvrtka u proizvodnji zupčastih prstenova, signalnih prstenova i prstenova za zamašnjake motora osobnih automobila, kamiona i radnih strojeva, kao i industrijskih prstenova za razne industrijske namjene. Tvrtka je svojim ugledom prepoznatljiva među automobilskim kupcima i dobavljačima diljem svijeta te se popela na vrh u svojem području. U suradnji s Resaltom izgradit će se jedna od najvećih solarnih elektrana na krovu proizvodnog pogona u Savinjskoj dolini.

Resalta će provesti ugradnju dvije solarne elektrane ukupne nazivne snage od gotovo 2 MW, koje će zajedno proizvoditi električnu energiju iskorištavanjem sunčeve energije. Dvije solarne elektrane proizvodit će oko 2 000 MWh električne energije godišnje iz obnovljivih izvora energije koju će KLS uglavnom koristiti za vlastitu potrošnju. Ugradnja elektrane također će imati značajan utjecaj na okoliš jer će smanjiti emisiju CO2 za oko 980 tona godišnje.

Projekt, koji je trenutno u završnoj fazi pripremnih radova, bit će završen do kraja godine, a početak postavljanja fotonaponskih modula očekuje se u prvim danima svibnja 2022. godine.

Raduje nas što jedna od najuspješnijih slovenskih tvrtki preuzima vodeću ulogu u prelasku na zelenu energiju. Nadamo se da će to nadahnuti i druge tvrtke te da će shvatiti prednosti potpune kontrole nad vlastitom potrošnjom energije uz istovremenu veću proizvodnju obnovljive energije u svojim pogonima,

izjavio je Luka Komazec, izvršni direktor tvrtke Resalta, na potpisivanju ugovora.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti tvrke Resalta.

Uvjeti.

Pretplatom na naš newsletter pristajete primati e-mail poruke od Resalta d.o.o. Cilj našeg newslettera je informiranje posjetitelja Internet stranice, partnera, klijenata i opće javnosti o radu Resalte, njihovim novim projektima, razvoju događaja, predstojećim događajima te vijestima o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost slanja newslettera bit će najviše mjesečna, uz moguće iznimke za neplanirane ali važne vijesti. Zadržavamo isključivo pravo da izmijenimo ili prekinemo newsletter, u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Smatramo vašu privatnost ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti s newslettera u bilo kojem trenutku.