Resalta je potpisala novi ESCO projekt rasvjete s grupacijom Fermat iz Češke Republike

Resalta je započela novi projekt renovacije rasvjetnih tijela u Češkoj Republici za proizvodni pogon grupacije Fermat u Brnu.

Glavna aktivnost tvrtke Fermat je proizvodnja bušilica na osnovi tradicionalne izrade opreme za rad i obradu metala. Fokus tvrtke usmjeren je na održivi razvoj i odgovornost za okoliš. Iz tog razloga zatražila je usluge tvrtke Resalta s ciljem poboljšanja učinkovitosti rasvjetnog sustava.

Resalta, vodeći samostalni pružatelj energetskih usluga u Južnoistočnoj Europi, ušla je na češko tržište 2019.god. Prema ESCO modelu, Resalta svojim poslovnim partnerima nudi, po sistemu ključ u ruke, kompletna rješenja za energetsku učinkovitost počevši od analize potrošnje i obračuna energije, izrade izvedbenog projekta i njegove provedbe do rada i održavanja opreme za cijelo vrijeme trajanja ugovora. Resalta u potpunosti financira energetske projekte svojih poslovnih partnera, a povrat ulaganja ostvaruje se putem financijske uštede.

U slučaju projekta s tvrtkom Fermat, Resalta će izvršiti zamjenu 124 neučinkovitih rasvjetnih tijela s 84 LED rasvjetnih tijela visoke učinkovitosti koja će imati veću razinu luminoznosti, a njihovom pravilnom raspoređenošću osigurat će se bolje osvjetljenje. Osim toga, instalirat će se sigurnosna rasvjeta s neprekidnim izvorom energije kako bi se osiguralo neprekidno osvjetljenje u slučaju nestanka energije. Zamjenom postojećih rasvjetnih tijela LED tehnologijom smanjit će se instalirana snaga za 246 kW i ostvariti godišnja ušteda energije od 162 MWh što će rezultirati smanjenjem potrošnje energije utrošene na rasvjetu za 80 %i emisije CO2 za 80 tona godišnje.

Projekti renovacije rasvjete predstavljaju isplativu i tehnološki jednostavnu metodu za povećanje energetske učinkovitosti koja daje trenutne rezultate i omogućuje energetsku i financijsku uštedu uz istovremeno smanjenje emisije CO2. Energetska učinkovitost LED tehnologije očituje se u manjoj potrošnji energije u usporedbi s alternativnim fluorescentnim rasvjetnim tijelima te duljim vijekom trajanja.

Projekt rasvjete s grupacijom Fermat predstavlja drugi ostvareni ESCO projekt Češkoj Republici nakon projekta energetske obnove za tvrtku Mora Moravia, proizvođača kućanskih aparata sa sjedištem u gradu Olomouc. U svrhu smanjenja troškova i povećanja efikasnosti, tvrtka Mora Moravia je kontaktirala i ugovorila s tvrtkom Resalta projekt namijenjen razvoju i provedbi rješenja za smanjenje potrošnje energije tijekom proizvodnje. Resalta je napravila zamjenu 3 stara neučinkovita kotla za toplu vodu (svaki snage 4.3 MW) dvjema novim energetski učinkovitim kotlima snage 2.5 MW. Dodatno smanjenje cijene energije ostvareno je instalacijom kombinirane jedinice topline i energije snage 999 kWe. Uvedeni sustav osigurava stabilnu i učinkovitu opskrbu energijom te dodatnu godišnju proizvodnju 3.000 MWh električne energije, uz istu potrošnju prirodnog plina, ostvarujući značajnu financijsku uštedu za klijenta.

Resalta je vodeća, neovisna tvrtka u području energetskih usluga u jugoistočnoj Europi te je realizirala više od 200 projekata zaviše od 130 zadovoljnih klijenata. Dinamična i brzorastuća tvrtka Resalta surađuje s javnim i privatnim klijentima na financiranju, dizajniranju i provedbi projekata s ciljem smanjenja potrošnje energije i emisije CO2 te promicanja održivog razvoja uz istodobnu financijsku uštedu. Pored prisutnosti u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, Resalta se proširila i na Češku Republiku, Italiju i Poljsku, nudeći istu besprijekornu kvalitetu usluge u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Uz energetske usluge, tvrtka Resalta razvija elektrane utemeljene na obnovljivim izvorima energije iz područja solarne fotonaponske energije i biomase.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti tvrke Resalta.

Uvjeti.

Pretplatom na naš newsletter pristajete primati e-mail poruke od Resalta d.o.o. Cilj našeg newslettera je informiranje posjetitelja Internet stranice, partnera, klijenata i opće javnosti o radu Resalte, njihovim novim projektima, razvoju događaja, predstojećim događajima te vijestima o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost slanja newslettera bit će najviše mjesečna, uz moguće iznimke za neplanirane ali važne vijesti. Zadržavamo isključivo pravo da izmijenimo ili prekinemo newsletter, u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Smatramo vašu privatnost ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti s newslettera u bilo kojem trenutku.