Resalta je pokrenula poslovanje u Rumunjskoj zajedničkim pothvatom s tvrtkom Next Energy Partners

Resalta je dostigla novu prekretnicu ulaskom na deseto tržište na području Rumunjske gdje će nastaviti posao pružanja usluga na području energetske učinkovitosti i razvijanja projekata na osnovi obnovljivih izvora energije. U tu svrhu, Resalta je zaključila partnerstvo sa Next Energy Partners, vodećom tvrtkom u Rumunjskoj u području razvoja obnovljive energije i trgovanja energijom. S lokalnom tvrtkom, čije je sjedište u Bukureštu, zajedničko ulaganje tvrtke Resalta i Next Energy Partners prilagoditi će svoj portfelj energetskih usluga potrebama rumunjskog tržišta i fokusirati svoju ponudu usluga na industrijsku rasvjetu i na projekte kogeneracije.

Luka Komazec, glavni izvršni direktor tvrtke Resalta, izjavio je:

„Ulaz na rumunjsko tržište predstavlja veliki korak za nas, ne samo iz razloga što je 10. tržište na koje smo se plasirali u zadnjih 10 godina, nego zbog toga što je Rumunjska daleko najveća zemlja u Južnoistočnoj Europi. Njezin potencijal na području energetske učinkovitosti i obnovljive energije je ogroman. Uvjereni smo da možemo pomoći ovoj zemlji skoro potpuno dostići sve svoje ciljeve vezane za energetsku uštedu i to uz podršku tvrtke Next Energy Partners.”

Resalta je vodeća tvrtka za energetsku učinkovitost i obnovljive energije na cijelom području Srednje i Jugoistočne Europe, te je prisutna u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Italiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Srbiji i Sloveniji. Resalta se, kao samostalan i tehnološki agnostički pružatelj energetskih usluga, u manje od 10 godina razvila od lokalnog pionira ESCO modela u međunarodno priznatog industrijskog vođu koji uživa i podršku Europskog Investicijskog Fonda.

Tvrtka Resalta surađuje s javnim i privatnim partnerima na financiranju, dizajniranju i provedbi projekata s ciljem smanjenja potrošnje energije i emisije CO2 te promiče održivi razvoj uz istodobno ostvarenje financijske uštede.

Tvrtka je do sada realizirala više od 180 energetskih projekata za preko 120 partnera te kontinuirano radi na proširenju obima svoga posla i programa usluga.

Ostanite u toku.

Prijavite se na novosti tvrke Resalta.

Uvjeti.

Pretplatom na naš newsletter pristajete primati e-mail poruke od Resalta d.o.o. Cilj našeg newslettera je informiranje posjetitelja Internet stranice, partnera, klijenata i opće javnosti o radu Resalte, njihovim novim projektima, razvoju događaja, predstojećim događajima te vijestima o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Učestalost slanja newslettera bit će najviše mjesečna, uz moguće iznimke za neplanirane ali važne vijesti. Zadržavamo isključivo pravo da izmijenimo ili prekinemo newsletter, u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Smatramo vašu privatnost ozbiljno i nikada nećemo komunicirati ili prodavati vaše podatke trećim stranama. Možete se odjaviti s newslettera u bilo kojem trenutku.